A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Саф'янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області

Оприлюднені технологічні картки шкільного меню за новими нормами

Дата: 28.10.2021 17:25
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Довгоочікувані новини – Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило технологічні картки шкільного меню за новими нормами.

Документ, що пройшов усі необхідні погодження та отримав висновок Держпродспоживслужба, дозволяє школам з 1 січня 2022 року впроваджувати нові норми харчування, а вже зараз – здійснювати для цього належні закупівлі.

Технологічні картки розроблені для:

- холодних страв і салатів;

- страв з яєць;

- перших страв;

- основних страв;

- страв із риби;

- гарнірів;

- солодких страв;

- хлібо-булочних виробів;

- заправок і соусів;

- напоїв.

Різні виходи страв для різних вікових категорій, розрахунки поживної (харчової) та енергетичної цінності порцій, технології приготування і характеристики страв – все це ви знайдете у документації.

 Важливо, що технологічні картки містять не лише масу продуктів у нетто, як в нормах харчування. Так-так, є ще у брутто. Це дозволить здійснювати закупівлі, врахувавши подальшу втрату маси продуктів під час обробки.

 Крім того, технологічні картки можна застосовувати для складання меню різних сезонів. Для цього у документі зазначено додаткову інформацію щодо маси деяких продуктів, які втрачають різну масу під час обробки протягом різних сезонів.

Що ж, а тепер чекатимемо на затверджене меню.

 Технологічні картки: bit.ly/3nAp7ds


« повернутися

Вхід для адміністратора